Brood...daar zit wat in
Gezond en lekker, brood van de warme bakker, met zorg bereid.
Een grote diversiteit aan broodsoorten, in grote lijnen onder te verdelen in:
Wit brood: op melkbasis, 100% bloem, dus zonder vezels
Tarvo: 75% bloem, 25% volkorenmeel
Tarwe: 30% bloem, 70% volkorenmeel
Fijn volkoren: 100% volkorenmeel
Grof volkoren: 80% volkorenmeel, 20% gebroken tarwe.
Door toevoegingen van zaden en granen worden van bovenstaande basis broden diverse soorten gemaakt. Dus behalve in wit brood, zitten in alle andere brood soorten vezels. In de lichte soorten minder als in de donkere soorten. Op dit moment hebben wij ook speltbrood in ons assortiment, gemaakt van het oer-oude spelt graan. Ook hebben wij Prokorn, met 40% minder zout en 40% meer vezels.
Donderdag is onze speciale dieetbroden dag:
Op deze dag bakken wij op bestelling dieetbroden zoals, zoutloos en glutevrij (wit of bruin) brood.